Lazer Markalama

Lazer markalama, Lazer kazıma, Lazer gravür her hangi bir malzemenin üzerinde iz bırakma işlemidir. Sistem herhangi bir mürekkep vb ürün veya herhangi bir alet kullanmadan kalıcı iz bırakır. Sistemin çalışma prensibi lazerin ürettiği ışığın gücü ile parça üzerine işlemektir. Bu yönü ile diğer markalama yöntemlerinden ayrılır.
Lazer markalama işlemi ile her türlü metal, plastik, deri, ahşap, pleksi glass, kauçuk üzerine iz bırakılmaktadır.

Günümüzde kullanılan lazer markalama teknolojilerine baktığımız zaman, lazer markalama kendi içinde ikiye ayrılmaktadır. Metal ürünlerin üzerine işlem yapmak için kullanılan fiber lazer(fiber laser), lamba pompalı lazer(lamp pumped laser) ve diyot pompalı lazer(diode pumped laser) bir grubu oluştururken, plastik, deri, ahşap, kauçuk gibi malzemeler için kullanılan CO2 lazerler diğer grubu oluşturmaktadır.

Metal markalamada kullanılan lazerlerden en yaygın olanı fiber lazerdir. Teknoloji olarak diyot pompalı ve lamba pompalı lazerler daha eskidir ve bu lazerler sarf malzeme ile çalışmaktadır. Yani lazerin çalışması için lamba pompalı lazer gücünü lambadan alır ve lambanın belli bir ömrü vardır. Diyot pompalı lazer ise gücünü diyottan alır. Diyot lambaya nazaran daha uzun ömürlüdür ancak kullanım maliyeti daha yüksektir.

FİBER LAZER NEDİR?
Metal markalamada kullanılan fiber lazerler ise son 10 yıl içinde geliştirilen bir teknolojidir ve en önemli özelliği kullanılan sarf malzemesi olmamasıdır. Hava soğutmalı olması da sistemi daha da basitleştirmiştir. Güç olarak lamba pompalı veya diyot pompalı lazerlerden eksiği yoktur, hatta daha ince ışına sahip olması sebebiyle daha kolay uygulamalara olanak tanır. Fiber lazerler metaller dışında, birçok plastiğe, suni deriye de markalama yapmak için kullanılır. 

  • Lazer
  • Markalama
Lazer Markalama
Bu Habere Oy Ver (1 - 5 Yıldız)
3 Kullanıcı / Ortalama:4.67
İzlenme: 1178
16-01-2020 13:03 Yazar : Delta Bilişim

Bilgisayar Yazılım Otomasyon Sistemleri Kurulum Mega Yazılım Lazer Baskı Reklam Tasarım Pleksi Kesim Yönlendirme Levhaları Branda Baskı Web Site Tasarım İnternet Reklamcılığı Açık Hava Reklamcılığı Lazer Markalama Etiket Baskı Uygulamaları İnternet Reklamları Tabela Plaket  Folyo Baskı Branda Bayrak Baskes Etiket Lazer Kesim ve Lazer Markalama İle Kişiye Özel Tasarımlar

Yeni Yorumlar

Henüz Hiç Yorum Yapılmamış.